Vanjske Žaluzine

Osnovna svrha vanjskih žaluzina je djelomično ili potpuno zatamnjenje stambenih i poslovnih prostora. Osim regulacije vanjske svjetlosti, vanjske žaluzine su korisne jer nas štite od direktnog utjecaja sunčevih zraka, nepoželjnih pogleda izvana, a i jako dekorativno djeluju na cjelokupan izgled objekta na kojem se montiraju. Možemo reći da su vanjske žaluzine fleksibilno i djelotvorno sredstvo u povećanju komfora življenja i radnih uvjeta.

Kao što im i samo ime sugerira, vanjske žaluzine se montiraju s vanjske strane stolarije. Lamele su izrađene od kvalitetnog aluminija, sa standardiziranim širinama od 65 mm, odnosno 80 mm. Postoji više različitih boja za koje se kupac odlučuje prilikom dogovora sa našim osobljem.

Odlika vanjskih žaluzina je da imaju zaobljene rubove, čija je zadaća jačanje lamele. Na taj način se postiže dodatna čvrstoća. Važno je napomenuti da su trake za dizanje i ljestvice koje nose lamele načinjene od poliesterskih materijala otpornih na UV zračenje. Lamele se okreću do 180°, a sistem upravljanja je podešen tako da se iz unutrašnjosti vrši regulacija vanjske žaluzine pomoću monokomande (kurble).

Neke od prednosti ugradnje vanjskih žaluzina jesu:

1.) Otpornost na vjetar i ostale atmosferalije,
2.) Precizna regulacija svjetla i sjene u prostorijama,
3.) Toplinska zaštita i zaštita od direktnog utjecaja sunca,
4.) Upravljanje količinom sunčeve svjetlosti u prostoriji,
5.) Zatamnjivanje putem fine regulacije lamela,
6.) Odlična zaštita u slučaju vremenskih nepogoda,
7.) Estetsko poboljšanje cijelog objekta na koji se montira vanjska žaluzina,
8.) Dugi životni vijek, i
9.) Ušteda na potrošnji energije tijekom cijele godine (grijanje, hlađenje, rasvjeta).

Galerija Naših Projekata