Aluminijske i PVC rolete

Rolete su sastavni i iznimno važan dio svakog stambenog prostora jer su njihove prednosti višestruke. Rolete obično koristimo kada želimo regulirati količinu sunčeve svjetlosti u nekoj prostoriji ili pak totalno zamračiti prostoriju. Osim toga, rolete su vrlo korisna zaštita od utjecaja vanjskih atmosferalija, te pružaju odličnu zvučnu i toplinsku izolaciju.

Da ne zaboravimo, najbolja su zaštita od znatiželjnih pogleda susjeda i slučajnih prolaznika.

Rolete funkcioniraju tako da se podižu i spuštaju pomoću trake, monokomande (kurble) i elektromotora. Opcija sa ugrađenim elektromotorom uključuje upravljanje na prekidač, koji se montira na zid ili pak pomoću daljinskog upravljača.

Rolete se najčešće ugrađuju prilikom same gradnje nekog objekta (izvedba sa unutrašnjom termo kutijom), ili pak naknadno (u tom slučaju uglavnom se ugrađuje sa vanjskom kutijom četvrtastog ili zaobljenog oblika.

Zaštita od eventualne buke prilikom podizanja/spuštanja ili eventualno lupkanje kada puše vjetar (nekada je to bilo normalno) se riješava sa ugradnjom četkica u aluminijskim vodilicama.

Kao što im i samo ime govori, aluminijske rolete su izrađene od aluminija pojačane sa ispunom od poliuretanskih materijala. Pozitivne odlike aluminijskih roleta su slijedeće:
1.)  Vrhunska toplinska zaštita,
2.)  U kombinaciji sa stolarijom pružaju jako dobru zvučnu izolaciju,
3.)  Postojanost boje
4.)  Dugi vijek trajanja aluminijskih roleta.

PVC rolete su izrađene od PVC materijala (polymer-vinyl-chlorida), koji doprinosi iznimnoj termičkoj o mehaničkoj stabilnosti roleta izrađenih od ovih materijala.

Kod prozora sa ugrađenim unutarnjim kutijama se postavljanju lamele NORMAL. Ova vrsta lamela se isto koristi prilikom zamjene za drvene rolete. Druga vrsta lamela su MINI, koje se postavljaju na prozore sa ugrađenim unutarnjim i vanjskim kutijama. Ova vrsta lamela se koristi za željezne i aluminijske vodilice.

Široki asortiman boja roleta sigurno će zadovoljiti ukuse i potrebe svakog kupca.

Galerija Naših Projekata