Rolo Garažna Vrata

Glavna odlika rolo garažnih vrata je da se namotavaju poput roleta, i mogu biti zatvorena u kutiji ili ne. Neovisno o vrsti izvedbe rolo garažna vrata su funkcinalna i efikasna, tj. kutija nije nužna za pravilno funkcioniranje.

Rolo garažna vrata uglavnom se ugrađuju u razne industrijske i poslovne objekte, skladišta, proizvodne hale, automehaničarske servise i slične pogone. Nerijetko se ugrađuju kao garažna vrata za stambene objekte sa više stanova i integriranom garažom u sklopu objekta. Izrađena su od aluminijskih lamela ispunjenih poliuretanskim materijalom. Osnovne mjere lamela su 77mm širine i 19 mm debljine.

Prednost rolo garažnih vrata u odnosu na segmentna vrata je u tome da omogućavaju bolju iskoristivost prostora u kojem se ugrađuju. To je posebno važno kod garažnih i skladišnih prostora u slučaju kad ne postoji dovoljno prostora ispred same garaže, ili je prostor ograničene visine. Ili, pak ako je važno da da prostor na stropu ostane slobodan jer se vrata podižu okomito, i da nema dodatnih elemenata na stropu u vidu vodilica.

Ova izvedba garažnih vrata je popularna zbog štednje prostora ispod samog stropa prostorije. Podizanje i spuštanje se vrši pomoću ugrađenog elektromotora s daljinskim upravljačem, te šipke za manualno rukovanje u slučaju nestanka električnog napajanja.

Pocinčana Rolo Garažna Vrata

Pocinčana rolo garažna vrata izrađena su od pocinčanih punih lamela. Cink kao materijal omogućava dugovječnost proizvoda, otpornost na atmosferske utjecaje, te pouzdan rad uz minimalno održavanje. Sam izgled pocinčanih rolo vrata podiže estetski i vizualno objekt na kojem se ugrađuje. Pogledajte primjer u našoj galeriji.

 

Ostale karakteristike rolo garažnih vrata:

1.)  Rolo garažna vrata izrađuju se po mjeri uz više načina montaže (unutrašnja montaža bez kutije ili sa kutijom, vanjska montaža sa kutijom ili u sam otvor prostora),
2.)  Odlična toplinska izolacija (ispunjena poliuretanskim materijalom),
3.)  Zvučna izolacija (ispunjena poliuretanskim materijalom),
4.)  Lamele se mogu dobiti u više boja kako bi se prilagodile objektu na kojem se montiraju,
5.)  Postoje opcije sa ostakljenim i ventilacijskim lamelama da bi se dobilo na svjetlost i prozračnosti
prostorije, i
6.)  Prednost u slučaju neravnih podnih površina (rolo garažna vrata montiraju se bez praga i time mogu prekriti manje neravnine u podu).

ALUMINIJSKA STOLARIJA

Aluminijska stolarija je pronašla svoje mjesto na tržištu ponajprije zahvaljujući eleganciji i modernom izgledu te trajnosti i izdržljivosti. Osim zbog same estetske komponente, aluminijska stolarija ima prednost kod poslovnih prostora i zbog ostalih karakteristika. Poslovni prostori obično imaju veće otvore, a tada dolazi do izražaja njena čvrstoća i statička stabilnost što ju čini idealnim i gotovo nezamijenjivim izborom. Pod pojmom aluminijska stolarija podrazumijevamo: prozori, vrata, klizne stijene, verande, zimski vrtovi, grilje.. Profili mogu imati bolja ili lošija izolacijska svojstva pa tako kod razmatranja ponuda od proizvođača aluminijske stolarije, obratite pažnju na to. Topli profili sadrže prekinuti termički most, plastični umetak koji odvaja vanjski od unutarnjeg dijela profila te na taj način smanjuje toplinsku izolaciju. Topli profili imaju manji Uf i preporučuju se kod objekta gdje je važna toplinska izolacija. Tamo gdje nije toliko važna toplinska izolacija, mogu se staviti i hladni profili tj.profili bez prekinutog termičkog mosta.

Profil NEWTEC 65 TT karakteriziran je izvrsnim izolacijskim svojstvima, kako temperaturnim, tako i zvučnim, zahvaljujući  prekinutom termičkom mostu.  Radi izuzetne prilagodljivosti ovaj profil može se koristiti za razne dimenzije, te je idealan za stambene i poslovne objekte. S obzirom na konstrukciju profila pogodan je i za izradu elemenata većih statičkih zahtjeva. Ovaj profil ima klasičan ravni dizajn uz varijantu djelomično zaobljenih profila za prozorska krila. Profile je moguće dobiti u svim RAL bojama, raznim imitacijama drva i tonovima eloksaže. Serija profila s prekinutim termičkim mostom čije je održavanje jednostavno  i  lako zbog izrazito glatkih površina i postojanosti materijala i boje. Moguće izvedbe otvaranja vrata: na unutra ili na van

Specifikacija NEW TEC 65 TT

– Dubina okvira – 65 mm

– Dubina okvira – 73 mm

– Mogućnost ostakljenja debljine: od 14 do 59 mm

– Toplinska izolacija profila: Uf = 1,9 – 4,2 W/m2K

– Zvučna izolacija : Rw = 43 – 45 Db

– legura UNI EN 573, UNI EN 755-2

– čvrstoća DIN EN 755 T2

– sastav DIN EN 573 T3

–tolerancije i debljina: UNI EN 12020-2

–spriječavanje prolaska zraka i vode osigurana je središnjom brtvom i predkomorom za izjednačenje tlaka

Specifikacija NEW TEC 52 TT

– Dubina okvira – 52 mm

– Dubina okvira – 60 mm

– Mogućnost ostakljenja debljine: od 15 do 40 mm

– Toplinska izolacija profila: Uf = 3,29 W/m2K

– Zvučna izolacija : Rw = 37 – 41 Db

– legura UNI EN 573, UNI EN 755-2

– čvrstoća DIN EN 755 T2

– sastav DIN EN 573 T3

–tolerancije i debljina: UNI EN 12020-2

–spriječavanje prolaska zraka i vode osigurana je središnjom brtvom i predkomorom za izjednačenje tlaka

Alcoa R40 serija profila bez prekinutog toplinskog mosta. Ekonomski najisplativija za izradu grilja i stijena gdje nije potrebna toplinska izolacija. Koriste se okovi za R žlijeb. Jednostavno i lako održavanje zbog izrazito glatkih površina i postojanosti materijala i boje. Moguće izvedbe otvaranja: otklopni, zaokretni, otklopnozaokretni, otklopno-klizni, grilje s fiksnim i pomičnim lamelama

S obzirom na loša izolacijska svojstva i veliku mogućnost kondenzacije vodene pare na profilima, preporučljivo ga je ugrađivati samo na pozicije kod kojih nema velikih temperaturnih razlika između unutarnjeg i vanjskog prostora (predulazi, unutarnje pregradne stijene, industrijski objekti, podrumi i sl.).

 

Specifikacija ALCOA R40

 

– Dubina okvira – 45 mm

– Dubina okvira – 53 mm

– Mogućnost ostakljenja debljine: od 5 do 33 mm

– Zvučna izolacija : Rw = 43 – 45 Db

– legura UNI EN 573, UNI EN 755-2

– čvrstoća DIN EN 755 T2

– sastav DIN EN 573 T3

–tolerancije i debljina: UNI EN 12020-2

Galerija Naših Projekata